Musicalperformer

Musicals er populære mange steder i verden, og ikke mindst i Danmark er danskerne vilde med musicals. Fredericia Teater har i de senere år haft stor succes med forestillinger som ”Klokkeren fra NotreDame” og ”Tarzan”. I 2018 besluttede Det Kongelige Teater igen at sætte musicals på plakaten, selvom nogle kritikere mener, at musicals ikke hører hjemme på Det Kongelige. Som genre opstod musicalen på Broadway i USA, og musicalen har især fokus på musik og dans som handlingsbærende elementer. Kendte musicals er ”West Side Story”, ”Hair” og ”Cats”, og i Danmark har teatrene siden 1990’erne haft stor succes med musicals som ”Phantom of The Opera”,”Dirty Dancing” og ”Shu-bi-dua -The Musical”.

Det Danske Musicalakademi

Elsker du også musicals, og elsker du at synge og danse, så er en 3-årig uddannelse til musicalperformer på Det Danske Musicalakademi i Fredericia muligvis noget for dig. Uddannelsen fokuserer på musical som kunstart med vægt på både sang, dans og teater, og dermed adskiller den sig fra den traditionelle skuespilleruddannelse på Den Danske Scenekunstskole, som har mindre fokus på sang og dans. Man er berettiget til SU under uddannelsen. Hvert år optages der otte elever.

Hvordan foregår undervisningen?

I løbet af de tre år undervises der i dramatik, sang og dans både i enkelte og tværfaglige forløb. Undervejs vil der også være masterclasses, hvor der kommer udenlandske undervisere på besøg. Der er blandt andet kendte Broadway-instruktører, dramalærere og komponister. Som studerende vil du få flere muligheder for at afprøve alt det, du har lært ved f.eks. solokoncerter, som afholdes i Det Bruunske Pakhus. Ved afslutningen af uddannelsen deltager skolens 2. og 3. årgang i to professionelle musicalproduktioner af tre timers varighed.

Sådan forbereder du dig på optagelsesprøven

Du kan forberede dig på optagelsesprøven på flere måder. Du kan f.eks. gå til sang- eller danseundervisning, eller du kan tage timer i dramatik enten på aftenskole eller privattimer hos en skuespiller. Du kan også tage på et højskoleophold, hvor du kan få undervisning i teater, performance og solosang. Det kan også være, at du allerede har medvirket i flere musicals på amatørniveau eller professionelt niveau, og så har du nogle erfaringer at trække på, som kan være en fordel for dig, når du søger ind på Det Danske Musicalakademi, som har optagelsesprøve i foråret.

Related Posts

ezy