Den gode uddannelse

I Skandinavien er det den gode uddannelse, som er vigtig. Vores samfund er gået fra at være et bondesamfund, hvor vi levede og overlevede af vores natur, til et videnssamfund med nogle af de højest og bedst uddannede mennesker i verden.

[IMAGE=fSa7mwfIIjeC.jpg]

Vi har i Danmark 9 års undervisningspligt, og derefter er der et utal af muligheder. Nogle vil på de ungdomsuddannelser, som giver adgang til de videregående uddannelser. Andre går den erhvervsrettede vej.

[IMAGE=bGgjjDezHQ5b.jpg]

Der er kommet mange forskellige ungdomsuddannelser til. Nogle er specielt til dem, som gerne vil ud og have en læreplads med salg og marketing, nogle er alment uddannende og giver adgang til universitet og andre højere læreanstalter.

Giver en god base

Til dem, som gerne vil undgå meget videre skolegang efter 9 klasse, så er der muligheder for at komme i lære. Det er de forskellige håndværksfag, som tilbyder lærepladser, og dem, som er gået i lære, ved godt, at det er en god uddannelse, som de får. En håndværkeruddannelse, som er blandt verdens bedste, og som er kendt langt ud over landets grænser for kvalitet og for arbejdernes evner.

Ungdomsuddannelserne er gode, og de står på en base, som er vores folkeskole. Der, hvor vi starter vores uddannelse og får de nødvendige redskaber for at kunne bygge på, lige meget hvilken vej, vi vælger efterfølgende, for grunduddannelsen får os nemlig introduceret os til alt fra madlavning til træarbejde og selvfølgelig alle de klassiske fag, som vi alle har stiftet kendskab med i vores barndom som historie, matematik og sprog.

En af de ting, som man i folkeskolen går meget op i, er, at man ud over den almene uddannelse også lærer om de traditioner som landet har. Det er de mange højtider, hvor for eksempel fastelavn betyder meget for de små. Det er det hedenske med en rigtig sjov udklædning kombineret med den kristne tro, og det giver glæde til børn og barnlige sjæle, når de går rundt og synger, at de skal have boller, ellers så får vi ballade.

Det er vigtigt for et samfund, at befolkningen er veluddannet, og det er også vigtigt, at det er alle, som man kan uddanne, som får en uddannelse, for det giver muligheder for at klare sig selv og få et liv, som er godt. Det giver noget, at man bidrager til samfundet og er med til at gøre samfundet bedre.

Uddannelse på denne måde er startet for over 100 år siden, og der er mange, som i årenes løb har bandet det langt væk, men det er kommet til at danne en grundstamme i vort samfund. Det er i folkeskolen, vi danner grundlaget for at få videreuddannelse og sikrer, alle står på en stamme af solid dansk viden, som de resten af livet vil huske, og vi må jo indrømme, at det, som vi i barndommen nemmer, vi ikke i alderdommen glemmer.

Related Posts

ezy