Forfatter

Forfatterskolen er en toårig kunstnerisk uddannelse, som er SU-berettiget. Hvert år er der mange ansøgere, men kun 6-8 elever kommer igennem nåleøjet. Undervisningen på Forfatterskolen foregår to gange om ugen. Om formiddagen er der nærlæsning af elevernes tekster, så de får en grundig feedback. Om eftermiddagen arrangeres der forskellige seminarer, undervisningsforløb og workshops, hvor de studerende får indblik i dansk og international litteraturhistorie, litterær oversættelse, dramatik, filosofi, formidling af kunst og kultur m.m. De resterende 3 dage sidder den studerende og skriver på de tekster, som skal nærlæses i løbet af de to undervisningsdage. Så uddannelsen er en vekslen mellem teori og praktiske skriveøvelser.

Hvad er uddannelsens formål?

Formålet med uddannelsen er, at eleverne efter to år er professionelle forfattere. Nogle enkelte elever som eksempelvis Josefine Klougart eller Yahya Hassan opnår at debutere som forfattere, allerede imens de går på Forfatterskolen, men de fleste debuterer først efterfølgende. Uddannelsen afsluttes med, at hver elev får evalueret sit undervisningsforløb, og der udgives en afgangsantologi, ligesom der også er et oplæsningsarrangement, hvor eleverne læser nogle af deres tekster op. Derefter er det op til den enkelte at skrive og få kontakt med en forlag med henblik på udgivelse.

Optagelsen til Forfatterskolen

Der er optagelse til Forfatterskolen i marts, og det foregår på den måde, at man skal sende 15 siders prosa eller poesi til skolen. Man kan også medsende en liste over publikationer, hvis man allerede har udgivet noget. Man skal betale et gebyr for at få sin ansøgning behandlet. I maj bliver der indkaldt ca. 12 ansøgere til samtale, og deraf bliver ca. 6-8 elever optaget på skolen med start i september. Eftersom der er mange ansøgere, får man ikke nogen begrundelse for afslag.

Related Posts

ezy