Den smarte approach til kunstneriske uddannelser

Her i Danmark er vi heldige at have den gennemførte SU-ordning. Med evner og snilde inden for budgettering kan man få lidt til dagen og vejen. Det er dog ikke altid, det rækker tilstrækkelig langt. Før eller siden kan det blive nødvendigt at finde et deltidsjob. Men går du på studie med kunst, design eller grafik, så har du her gode chancer for at supplere SU’en med et job, der også klæder dig på til perioden efter uddannelsen.

Hold øje med stillinger, der styrker fremtiden

Har du beholdt dit job hen over starten på dit studie, så kan det være naturligt at beholde det. Men det er alligevel klogt at lægge et par minutter i at tjekke jobopslag og søgeagenter på stillinger hver dag. Jo længere du kommer på studiet, jo større er chancen, for at virksomheder udbyder juniorstillinger, hvor dine kunstneriske evner er efterspurgte. Sådan en position kan fremme dine muligheder for at lande drømmejobbet efter endt uddannelse. Ingen siger, du skal sige op med det samme, men denne form for monitorering kan vise sig formålstjenlig for fremtiden. Husk at følge op på fribeløb, og hvor meget du egentlig må tjene, inden du skifter til en mere design-, kunst- eller grafikpræget stilling.

To praktiske eksempler til dig, der er kunstnerisk

Her får du to eksempler, der viser, hvordan man kan folde sig ud og opnå spændende erfaring samt udvidelse af kompetencerne.

Sælg din egen kunst

Hvorfor ikke udvide din portefølje med helt egen kunst? Det kan du nemt ved at dele den på de sociale medier, men du kan også passende købe et par store billedrammer og sætte print af din egen kunst i dem. Herefter kan dit salg promoveres, hvor dine designs allerede bliver delt.

Til multimediedesigneren

Multimediedesigneren kan finde en række virksomheder, der forespørger designarbejde. Hver dag er der muligheder for at designe logoer og illustrationer samt lignende materiale til organisationers online tilstedeværelse.

Related Posts

ezy