Bliv uddannet som indretningsarkitekt

Hvis du er kreativ, og gerne vil arbejde med indretning, kan du overveje at blive indretningsarkitekt. Det er et fag, som især passer til dem, som kan forestille sig at arbejde med møbler, materialer, farver og belysning. Læs videre, hvis det lyder som noget lige for dig.

Hvad er en indretningsarkitekt?

For det første er det vigtigt at fortælle at en indretningsarkitekt også kaldes for boligstylist, indretningsdesigner og indendørsarkitekt.

Med denne beskæftigelse vil du designe rum og skabe oplevelser for atmosfærer, som personer opholder sig i. Det kan fx være indretning af hoteller, arbejdspladser og hjem. Typisk vælger du møbler til indretningen, men der findes også indretningsarkitekter som designer møbler.

En indretningsarkitekt er ofte en ekspert, når det kommer til farver på materiale. Når du er en indretningsdesigner, er det vigtigt at du har styr på hvordan du kan vælge fx det rette tapet fra Familietapeter.dk, som skaber den bedste atmosfære i rummet.

Det er for alvor et arbejde, som handler om at få det hele til at gå op i en højere enhed, når du tænker på farverne på væggene, vælger møblerne, beslutter og arrangerer belysningen osv.

Hvordan bliver man til en indretningsarkitekt?

Du kan som sådan ikke uddanne dig direkte til indretningsarkitekt på offentlige universiteter i Danmark. Det vil sige at der findes ikke en indretningsarkitekt uddannelse, men du kan naturligvis stadigvæk blive til en indretningsdesigner i Danmark.

Du behøver ikke en uddannelse for at blive til boligstylist i Danmark, men der er flere inden for dette fag, som vælger at studere designeruddannelsen. Du kan blandt andet studere en bacheloruddannelse i design og innovation på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Overvej gerne en privat uddannelse

Dog kan det være en god ide at overveje en privat uddannelse, hvis du virkelig brænder for indretningsdesign. Det kan godt være at du skal betale penge for uddannelsen, og at du ikke har ret til S.U. Men hvis du hundrede procent ved at du ønsker at blive til boligstylist, kan du uddanne dig hurtigere inden for det fag ved at tage en privat uddannelse.

Du kan fx søge ind på den private uddannelse for Copenhagen School of Interior Design i den danske hovedstad. Her kan du blive til en indretningskonsulent inden for 2,5 år, og bagefter kan du bygge videre på den uddannelse for at blive til indretningsarkitekt. I alt tager det omtrent fire år, og det koster i omegnen af 20.000 kroner.

Når du studerer en privat uddannelse som denne vil du lære alt om formgivning, indretningslære, møbler, belysning, vægdekoration, tegning, bygningskrav, materialelære, husets installationer, projekt organisering, arkitekturhistorie. og meget mere.

Hvor arbejder en indretningsarkitekt?

Hvis du uddanner dig som en indendørsarkitekt, kan du forvente at arbejde i en møbelforretning eller hos en arkitekttegnestue. Dog er de fleste indretningsarkitekter selvstændige, og det er vigtigt at vide, når du overvejer at uddanne dig inden for dette fag.

Related Posts

ezy