Alt du skal vide om erhvervslån

Hvad er et erhvervslån? Der er mange uddannelser i Danmark, hvor det er relevant at have kendskab til, hvad et erhvervslån rent faktisk er. I denne artikel kan du få svar på dine spørgsmål.

[IMAGE=bFPSf4ctINKJ.jpg]

Hvad er forskellen på et erhvervslån og et virksomhedslån?

Dette er et tricksspørgsmål, da der ikke er en forskel. Der er tale om to synonymer for den samme form for lån. Dette lån bliver også kaldt for forretningslån, firmalån, iværksætterlån og selskabslån.

Det er et lån, som gælder for virksomheder. Det vil sige, at du ikke har mulighed for at tage det som privatperson, men det kan du læse mere om nedenfor.

Hvem kan tage et erhvervslån?

Du kan som sagt ikke tage dette lån, som privatperson i Danmark. Et erhvervslån kræver at din virksomhed har et dansk CVR og at virksomheden er kreditværdig. Der kan være andre krav, men dette afhænger af hvilken långiver, du etabler lånet hos.

Hvor meget kan jeg få i et erhvervslån?

De unge virksomheder kan typisk låne mellem 50.000 og 750.000 kr., når det kommer til erhvervslån. Generelt kan et erhvervslån ligge på alt fra 10.000 kr. helt op til 15 millioner kroner.

Hvad koster det at etablere et erhvervslån?

Dette afhænger naturligvis også af låneudbyderen, men det afhænger også af kreditværdigheden i din virksomhed. Når du stifter et erhvervslån, skal du forvente at have omkostninger som fx rente, stiftelsesomkostninger og tinglysningsafgift.

Hvordan ligger renten på erhvervslån?

Igen afhænger dette af låneudbyderen, men det afhænger også hvilken form for erhvervslån du vælger. Nogle låneudbydere har en almindelig årlig rente, mens andre kan have en månedlig rente eller et fast ekspeditionsgebyr.

Tidligere havde Danmark de dyreste erhvervslån i Norden. Men i 2017 vendte tingene, da der var en historisk lav rente på små erhvervslån i Danmark. Dette er især forbundet med konkurrence om erhvervslån i bankerne.

Hvor lang tid går der før jeg får pengene?

Hvis du vælger at ansøge om dit erhvervslån online, får du ofte pengene den samme dag. Hvis du vælger at tage ned i banken, går der typisk mindst tre bankdage.

Hvad må jeg bruge erhvervslånet på?

Når du har etableret erhvervslånet, kan du bruge pengene til fx ansættelse af personale, investering i inventar osv. Men der er ingen grænser for, hvad du kan bruge dit erhvervslån på. Du kan bruge pengene på lige det, så længe det giver mening for din virksomhed.

Netop at sammensætte et godt team er et fantastisk sted at starte. Der er mange nye virksomheder, som er bange for at ansætte, men succes er forbundet med et godt team, hvis du spørger iværksætteren Tommy Ahlers, som er kendt fra “Løvens Hule” på Danmarks Radio.

Related Posts

ezy