Bachelor og kandidat i musikvidenskab

På universitetet kan man studere Musikvidenskab, som er en bredt orienteret musikuddannelse, hvor man kan bevæge sig i mange retninger. Hvad enten du elsker klassisk eller rytmisk musik, så får du her er rigtig godt teoretisk og praktisk fundament for dit professionelle arbejde som musiker. Musikvidenskab består af en 3-årig bachelor og en 2-årig kandidatgrad.

Hvad lærer man på musikvidenskab?

Måske har du allerede spillet eller sunget i mange år og har stort kendskab til musik. Men du får alligevel en grundig gennemgang af det hele. Man får teoretiske, analytiske og praktiske færdigheder gennem undervisningen, som beskæftiger sig med bl.a. populærmusik, verdensmusik og europæisk kompositionsmusik. Den praktiske del af uddannelsen omdatter undervisning i klaver, musikledelse og sang. Man får lært, hvordan man tilrettelægger arrangementer og udarbejder musiksatser, og man kan også lære hvordan man indstuderer musik med kor eller ensembler. Undervisningen veksler mellem holdundervisning, forelæsninger og studenteroplæg, og der kræves aktiv deltagelse.

Færdiguddannet

Som færdiguddannet kan man finde job som eksempelvis professionel musiker, underviser, musikpædagog, korleder eller som formidler af musikarrangementer inden for kulturlivet. Fordelen ved denne uddannelse er, at den giver dig mange forskellige muligheder, alt efter hvad du har af interesser, og du kan specialisere dig i bestemte fag, hvis du ønsker det.

Related Posts

ezy